Matcha, maar dan anders. Dit keer niet van een theestruik uit Japan volgens de Aziatische thee traditie, maar van hennep. Medihemp komt namelijk met Matcha 2.0 oftewel Hatcha (uit hun nieuwe Foodline).
Van Matcha naar Hatcha
Wij waren enorm nieuwsgierig! Op de redactie kregen we een aantal potjes van Medihemp opgestuurd om uit te testen. We hadden dan ook meteen de vraag: waarom Matcha van hennep? Matcha wordt van origine gemaakt van een theestruik in Japan. Het is een heldergroen poeder wat op een speciale manier wordt bereid. Matcha is rijk aan antioxidanten. Wat heeft hennep dan meer te bieden dan Matcha? Hoe gezond is hennep?
Meer over Matcha weten? Lees dan ook deze blog »
De kracht van hennep
Hennep is een veelzijdige plant. Door de eeuwen heen is het echt voor eindeloos veel doeleinden gebruikt. Van isolatiemateriaal tot aan kleding. Momenteel is de bekendste toepassing van hennep CBD olie en andere CBD-producten. Het is een echte superfood. Hennepzaden zie je regelmatig in de supermarkt liggen. Waarom? Hennep bevat heel veel bijzondere en waardevolle voedingsstoffen. Voedingsstoffen die naadloos aansluiten bij een gezonde en gebalanceerde levensstijl.
Zo bevatten de bladeren en bloemen van de hennepplant een enorm scala aan cannabinoïden, flavonoïden en terpenen. Dit vormt de bron van alle CBD oliën, maar de rest van de hennepplant is minstens zo waardevol. Zo bevat hennep ook:
- Diverse vitamines en mineralen
- Essentiële aminozuren
- Omega 3, -6 en -9 vetzuren
- Hoogwaardige eiwitten
- Gamma Linoleenzuur (GLA)
Hoogwaardige kwaliteit
Medihemp heeft nu dus een heuse biologische Hatcha gemaakt met al het goede van hennep. Wanneer je naar het etiket van de Hatcha Latte’s kijkt, is het wel een heel zuiver product. Er zit echt niets anders in dan gemalen hennepbladeren. Waar je bij Matcha nog wel eens te kampen hebt met kwaliteitsverschil (dure of goedkope Matcha), heb je dit probleem niet bij de Hatcha. De Hatcha van Medihemp is echt heel zuiver. De Hatcha is verkrijgbaar in diverse smaken: puur, framboos en met kurkuma.
Hoe kun je de Hatcha Latte lekker bereiden?
Een heerlijke biologische Hatcha Latte drink je heel gemakkelijk met je favoriete (plantaardige) melk. Wijzelf hadden de latte gemaakt met kokosmelk, maar haver-, rijst- of ‘gewone’ koemelk is ook erg lekker. Voor een dikkere melkschuimlaag kan je het beste havermelk (wel barista versie) of de koemelk kiezen.
Om de Hatcha Latte te bereiden volg je onderstaande stappen:
- Voeg de melk (150ml) samen met de biologische Hatchapoeder naar keuze. Roer goed om klontjes te voorkomen of haal er de staafmixer doorheen. Dan heb je echt geen klontjes meer.
- Voeg hierna het mengsel in de melk opschuimer en hierna kan je genieten van een heerlijke Hatcha Latte.
De Hatcha Latte heeft een frisse smaak. Vaak smaakt Matcha zelf een beetje muffig. De Hatcha Latte heeft dit absoluut niet. We hebben alle drie de smaken geprobeerd, maar onze favoriet is de Hatcha Latte met framboos.
Biologische Hatcha met smoothies of in baksels
Door de frisse smaak van de Hatcha kun je het ook heel goed combineren met smoothies, yoghurt, kwark of toevoegen aan het beslag van diverse baksels (brood, muffins etc.). Het geeft net die gezonde twist. Je kunt op internet zat Matcha-recepten vinden. Vervang de Matcha simpelweg door een soortgelijke hoeveelheid Hatcha en ook jij geniet op een smakelijke manier van de kracht van hennep.
Nog meer hennep met de Foodline
Naast de Hatcha Latte’s heeft Medihemp een hele productlijn gelanceerd rondom hennep. Allemaal vegan en biologische producten waarbij de belangrijkste voedingswaarden van de hennepplant tot zijn recht komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van gepelde hennepzaden, hennep proteïne (vegan eiwitpoeder), hennepzaadolie of een frisse hennepthee. In deze blog lees je hier meer over.